80 milliárd jüant fektet be Kína nap- és szélerőmű parkjainak bővítésébe

Kína egyik legnagyobb energiacégének leányvállalata, a China Three Gorges Renewables Group, óriási beruházást tervez. A cég bejelentette, hogy 80 milliárd jüant fektet be nap- és szélerőműparkjainak bővítésébe. A projektnek a célja, hogy jelentős tiszta energia bázist hozzanak létre Kína belső területein.
A China Three Gorges Renewables Group egy 16 gigawattos megújuló energiát és szenet integráló projektet épít Belső-Mongóliában. Ehhez egy 5 gigawattos energiatároló is társul. Összehasonlításképpen, ha Paks 2. elkészül, az új blokk 1,2 gigawattos teljesítménnyel fog bírni, tehát a kínai projekt több mint 13,3-szor nagyobb lesz.

Az új kínai projekt az északnyugati régióban Kína egyik legnagyobb energetikai csomópontja lesz.
Ez a beruházás része a kínai kormány nagyszabású tervének, amely 2030-ig 455 gigawattnyi sivatagi megújulóenergia-projektet épít ki. Ebből Belső-Mongólia részesedése 135 gigawatt lesz. Kína célja, hogy csökkentse szén-dioxid kibocsátását, és ennek érdekében hatalmas összegeket fordít megújuló energiaforrásokra.

A projekt keretében a megújuló energiaforrások termelése a hálózati elérhetőségtől függ majd, míg a szénerőmű várhatóan 2027 júniusában kezdi meg működését. Az ország jelenleg küzd azért, hogy minden tiszta energiát csatlakoztasson a villamosenergia-hálózathoz, így egyre inkább támaszkodik a szénre, hogy támogassa a szél- és napenergiát azokban az időszakokban, amikor ezek nem állnak rendelkezésre.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.
Kép forrása
Kép forrása

(Visited 29 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez