Betörés egy sajókazai háznál

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki több társával együtt egy sajókazai családi ház udvarára tört be. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és társai 2024. május 12-én 18 óra 30 perc körül előzetes szóváltást követően egy magával hozott csákánnyal belevágott az ingatlan bezárt kapujába. Ezután kitörték a kaput, amely az udvaron parkoló gépjármű hátsó lökhárítóját és egy kerékpárt is megrongált. A gyanúsított a csákánnyal a gépkocsi bal hátsó szélvédőjét is betörte. Közben mindvégig kiabált, hogy „Gyertek ki, meghaltok!”.

A házban lakó sértett és családtagjai a látottak hatására bemenekültek és bezárkóztak. Ekkor a gyanúsított egy újabb eszközzel beütötte a ház utcafront felőli ablakát, amely megrepedt. A sértettek telefonon értesítették a rendőrséget, és már hallható volt a rendőrautó szirénája, amikor a gyanúsított egy másik eszközzel az ablak előtti kerítéslemezt befelé hajtotta, majd a kezében lévő tárgyat az ablaknak dobta, ami ekkor már betört.

A kerítésben és az ablaküvegben okozott kár körülbelül 150 ezer forint, míg a gépkocsiban 50 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

Másnap, 7 órakor a Sajókazáról Kazincbarcika irányába közlekedő autóbuszon a gyanúsított a fenti konfliktusból kifolyólag többször megütötte a kiskorú sértettet az orrán, valamint a bordáját is megrúgta úgy, hogy a sértett a térdére esett. A bántalmazás közben a sértett a karjait a feje köré tette és összekuporodott, de a gyanúsított tovább ütlegelte és meg is rugdosta.

A bántalmazás következtében a kiskorú sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, magánlaksértés bűntettének, rongálásnak és testi sértés vétségének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított az általa ismert sértetteket és tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, és ezzel a nyomozás eredményességét veszélyeztetné. Megállapítható, hogy az első bűncselekmény-sorozatot követően újabb bűncselekményt követett el, ezen felül pedig más büntetőeljárások is folynak vele szemben.

A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges

Kép forrása : https://www.lakaskultura.hu/

Forrás : https://borsodihir.hu/hir/gyertek-ki-meghaltok-csakannyal-rontott-egy-

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez