Horrorbohócok riogatnak Kaliforniában

A bohóc csak addig vicces, amíg a cirkuszban látjuk: ahogy kilép onnan, a fehérre festett arc, a vörös száj inkább félelmetesnek látszik. Nem véletlenül találkozunk velük rendszeresen a horrorfilmekben, vagy éppen éjszaka Kaliforniában.

Ha valaki bohócnak öltözik, az könnyedén elrejti a személyazonosságát. Ezért is jelennek meg rendszeresen a bohócjelmezbe öltözött figurák a bűnügyi filmeken. És persze a horrorban, ahol egy éjszaka feltűnő, vigyorgó arc csak rosszat jelenthet. Nyilván ezt a hatást igyekeznek kihasználni azok is, akik az utóbbi időben bohócnak öltözve, fegyverrel a kezükben járják Kalifornia kisvárosait. A történet ugyanakkor meglehetősen misztikus, hiszen a fegyveres bohócok, akik éjszaka tűnnek fel, egyelőre semmi rosszat nem tettek: nem raboltak bankot, nem erőszakoltak meg nőket, még csak kocsit sem loptak. De a San Joaquin völgyben, ahol október eleje óta szinte minden éjjel feltűnnek a gonosz bohócok, egyre jobban félnek a lakók. Sokan már nem engedik ki gyermekeiket az utcára, mások csoportokat szerveznek a Twitteren, hogy figyeljék a bohócokat, és éjszakánként zseblámpákkal (és persze revolverekkel) felfegyverkezve állnak őrt.

Valójában viszont semmit sem tudnak. Egy helyi televízióban bakersfieldi lakosok azt mesélték, hogy volt úgy, hogy kettőt is láttak, mások pedig egyszerre hét bohócról beszéltek, de egyik információt sem tudták eddig megerősíteni, tehát igazából még az is lehet, hogy egyvalaki játszik a bakersfieldiek és wascoiak idegeivel. Egy gyerek már arról beszélt, hogy őt a gonosz bohóc egy baltával kergette meg, de sokan ezt csak a fantázia (és a sok horrorfilm) eredményének tartják. Bizonyítani még semmiféle bűnt nem sikerült. A józanabb helyiek szerint viszont egyszerűen egy – meglehetősen rosszul sikerült – halloweeni tréfáról van szó.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez