Több mint bor – Pinceszer a Belvárosban
Izgalmas eseménynek ígérkezik a Pinceszer, a külhoni magyar borászok első találkozója a hétvégén a Magyarság Házában, Budapesten. Félszáz külhoni magyar borászat mutatkozik be, de ebben korántsem merül ki a programok és a finomságok sora.
A válogatott borok mellé felvidéki sajtokat és az Ipolyszalkai Farm sonkáit, kolbászait és szalámijait is megkóstolhatják a vendégek. Szombaton délután 4-kor indul a határon túli magyar borászok első találkozója a Duna Palotában. A rendezvény egyrészt összefogja az egykori magyar történelmi borvidékeken dolgozó magyar ajkú borászokat, másrészt összehozza őket a magyarországi borkedvelőkkel is.
45-50 pince mutatkozik be a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, valamint a Mura-vidékről. A mesterkurzusokon a natúr- és kénmentes borokról Sütő Zsolttól és Maurer Oszkártól, a Felvidéki Zöld veltelinikről Geönczeöl Attilától, Erdély borvidékeiről pedig Balla Gézától hallhatnak az érdeklődők. Akik máris szép számmal vannak.
Regisztráció és további információk: www.pinceszer.hu