Betörőnek nézték saját házában a fekete tinit

Nehéz lenne az Észak-Karolinában történt esetet másként értékelni, mint a rasszista megkülönböztetés példáját.

A 18 éves DeShawn Currie-re egy közelükben lakó ember hívta ki a rendőröket, miután betörőnek hitte az iskolából hazatérő fiút, Fuquay-Varina városában – jelentette az ABC11. A fekete kamaszfiú elmondása szerint egyszercsak három rendőr jelent meg a háznál, bementek az épületbe, és egyből azt feltételezték, hogy egy betörővel van dolguk.

Currie nem értette, miért parancsolgatnak neki a rendőrök a saját otthonában, és vitázni kezdett velük, amiért a zsaruk végül paprikaspray-vel fújták le. Currie elmondása szerint akkor lett dühös, amikor a rendőrök a kandallón lévő családi fényképekre mutatva jelentették ki, hogy “nem tartozik oda.” Azon ugyanis egy fehér család volt látható. Currie nevelőszülei, és a házaspár három saját kisgyereke.

Ricky és Stacy Tyler egy évvel korábban fogadták örökbe a fekete fiút, és júliusban költöztek be az észak-karolinai városában álló házba. Elmondásuk szerint még nem ismerkedtek meg a környéken lakó emberekkel. Currie nevelőanyja az eset napján arra ért haza, hogy nevelt gyermekét mentősök ápolják a kocsibeállón. Végül neki sikerült elmagyaráznia a rendőröknek a helyzetet, és másnap átbeszélték az esetet a helyi rendőrkapitánnyal is.

Már csak Tylerék ötéves kislányának lesz nehéz elmagyarázni, hogy mi történt, aki az eset utáni este Stacy elmondása szerint azt kérdezte tőle: “Nem értem miért utálták a bátyámat és miért jöttek be a házba, hogy bántsák.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez