A kínai diákok jól élnek a koreai hullámból

A kínai diákok Dél-Koreában nem olyan munkát végeznek, mint más országok diákjai, akik általában kisboltokban eladók, vagy felszolgálók. Ők más módon keresik meg a tandíjukat. Kínaiaknak segítenek vásárolni, vagy idegenvezetőként dolgoznak.

 

 

 

 

A koreai hullám egyre erősebb a világon, de különösen Kínában. Itt a legnagyobb a kereslet a dél-koreai termékek iránt. Tudják ezt a diákok is, ezért mára a pénzkeresés legnépszerűbb módja az lett, hogy segítenek koreai termékeket eljuttatni kínai vevőkhöz. A kínai diákok Dél-Koreában 60-70%-kal olcsóbban jutnak hozzá például a nagyon keresett kozmetikumokhoz, majd elküldik őket a kínai vevőknek, nyilván jó nagy haszonnal. A külföldiek úgy regisztrálhatnak, ha az első vásárláskor minimum 500 ezer won értékben rendelnek, azután pedig már kisebb mennyiségre is igényt tarthatnak nagykereskedelmi áron. A diákok számára a haszonkulcs akár 60% is lehet.

Azok a kínaiak, akik mindkét nyelvet beszélik, szintén nagy haszonra tehetnek szert, mint idegenvezetők. A kínai turisták száma ugyanis folyamatosan növekszik Dél-Koreában. „A kínai diákok rendkívül megbízható idegenvezetők. Kiváló segítség ez a turisták számára”- mondta egy utazásszervező cég munkatársa.

Az üzletben persze sok koreai cég is lehetőség lát, hiszen a termékek eladásai segítik a piaci terjeszkedést. Számos vállalat alkalmaz kínai diákokat, hogy marketing területen támogassák a koreai termékek kínai eladását olyan közösségi oldalakon, mint például a Weibo.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez