Az eper és a mangalica a főszereplő az idei Gourmet fesztiválon – képriport

Szép időben, jó hangulatban startolt a vasárnapig tartó fesztivál a Millenárison. A két főszereplő, a mangalica és az eper talán legszokatlanabb kombinációja a mangalicatöpörtyűs, epres franciakrémes (képünkön). Nehéz elképzelni, de igazán jól sikerült kreáció.

Idén más országok konyhái is bemutatkoznak, így meg lehet kóstolni grúz finomságokat és a szlovén konyha remekeit is.

gruz-finomsagok

Nagyon sok vidéki étterem vesz részt a fesztiválon és természetesen jelen vannak Michelin csillagos éttermek, mint például a Costes vagy az Onix.

dsc_3486

A Gasztroszínpadon világhírű borászok és séfek tartanak bemutatót.

dscf0023

Vasárnap este 7-kor a világ legjobb női séfjének, a szlovén Anna Ros-nak a hatfogásos menüsorát lehet végigenni, igaz, ez nem lesz olcsó mulatság.

dsc_3515

Részt lehet venni főzőprogramokon de a fő hangsúly idén is a különleges ételeken és a finom borokon van.

dsc_3485

dsc_3498

dsc_3501

dsc_3508

dsc_3548

dsc_3550

dsc_3551

dsc_3579

dsc_3588

dsc_3589

dscf0005

dscf0012

dscf0017

dscf0018

 

Ronn Wiegand, a világhírű somellier.
Ronn Wiegand, a világhírű somellier.
Wang mester tésztája.
Wang mester tésztája.

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez