Az elhatározást tettek követték, azaz először alapos tanulmányok készíttetése több szóba jöhető helyszín talajtani és éghajlati adottságairól, majd a döntés eredményeként közel 4,5 ezer hektár megvásárlása 2006-ban Millahue völgyében, az egyik leghíresebb chilei szőlőtermesztő körzet közelében. Ezt a helyet korábban indiánok művelték és „aranyföld” elnevezéssel illették, amely akár a mai minősítésére is alkalmazható, ugyanis az onnan származó alapanyagokból készült borokra igen rövid idő alatt rácsodálkozott a nemzetközi borvilág.
A tulajdonos nevét viselő pincészet borainak elkészítéséhez jelenleg mintegy 400 hektárról szüretelik a szőlőt, amelynek nagyszerűek a termesztési feltételei. Az ültetvényeknek nagyjából a felét még az első két évben telepítették (9-12 ezres tőkesűrűséggel), majd évről évre folytatódott a bővítés, noha az elmúlt két évben már lassúbb ütemben. A fajtaválasztékot csak kékszőlők (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenére, Syrah, Merlot) teszik ki, amelyekből egyetlen bor készül VIK néven. A pincében francia és chilei borászok dolgoznak, akiknek már komoly szakmai tapasztalataik voltak, amikor új munkahelyükre kerültek. A Sommelier Journal (USA) beszámolója szerint a VIK pincészet „holisztikus szempontok alapján készíti egyetlen borát, vagyis a legfejlettebb szőlészeti és borászati eljárásokat a környezet védelmével, az emberi és a társadalmi erőforrások etikus hasznosításával, továbbá esztétikai szempontok figyelembe vételével is ötvözi”.
Eddig a VIK három évjárata került piacra. Az első a 2009-es volt, amelynek összetétele: 63% Carmenére, 25% Cabernet Sauvignon, 1,5% Cabernet Franc, 0,2% Merlot, 0,3% Syrah. A szőlők erjesztés előtti áztatása 5-6 napon át történt, az erjedést természetes élesztőflóra segítette, majd további 7-15 napig tartó áztatás következett. Ezután a borok 18 hónapot töltöttek francia tölgyből készült jó minőségű új hordókban, majd sor került a házasításukra, illetve egy kíméletes szűrést követően 12 ezer palack megtöltésére. A 2010-es évjárat borának elkészítése annyiban különbözött az előzőtől, hogy lényegesen változott a fajtaösszetétel (56% Cabernet Sauvignon, 32% Carmenére, 5% Cabernet Franc, 4% Merlot, 3% Syrah) és az újhordós érlelés 23 hónapig tartott. Ebből már 27 ezer palack készült.
A nemrég forgalomba hozott 2011-es évjáratúnak csak árnyalatnyit lett más a fajtaösszetétele (55% Cabernet Sauvignon, 29% Carmenére, 7% Cabernet Franc, 5% Merlot, 4% Syrah), viszont az új tölgyfa hordóban töltött idő csak 14 hónapnyi volt. A palackok száma 35 ezret tesz ki.
A chilei főváros egyik borszaküzletében az eddig forgalomba került 3 bor ára jelenleg egyaránt 150 USD/palack.
A VIK borai mellett a borászat épülete is figyelemre méltó külföldi érdeklődést váltott ki. Tervezője az a chilei Smiljan Radic, aki az idén felavatott londoni Serpentine Gallery pavilonját (Kensington Gardens) is jegyzi. A birtokon a közelmúltban megépült a 24 szobás Viña VIK „retreat vanguardista” luxusszálloda, amely az igényes borturisták minden kényelmi igényét kielégíti (1 fő/nap ára háromszori étkezéssel: 1.600-2.400 USD).