Angolai befektetési, üzleti lehetőségek

Magyarország, Budapest –  – A Kempinsky Corvinus Hotelben angolai üzleti fórumot tartottak. A rendezvényen az Afrika Holding is bemutatkozott, Lukács Balázs, az AH nemzetközi fejlesztési vezérigazgató-helyettese mutatta be a cég szolgáltatásai, melyekkel a magyar vállalkozásokat segíti az afrikai piacok meghódításában.  

A fórumot Gerstl Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium Afrika és a Közel-Keleti Főosztály vezetője tartotta a nyitóbeszédet. Lizeth Nawanga Satumbo Pena, Angola magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete beszélt Magyarország és Angola kétoldalú kapcsolatairól. Őt követte Faragó Péter, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség alelnöke, aki a szervezetet mutatta be. Maris Zsolt, Magyarország kijelölt rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Angolában. Beszédét követte Lukács Balázs, az Afrika Holding Zrt. nemzetközi fejlesztési vezérigazgató-helyettese és a BKIK Afrikai Fejlesztések Osztályának szakmai elnöke. Széles György, a DE-SPAN Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. ügyvezető igazgatója cége afrikai tevékenységeivel szerzett üzleti tapasztalatairól beszélt – hitelesen, hiszen évtizedek óta sikerrel működött Angolában. Toma Pál, az Eximbank Zrt. vezető tanácsadója ismertette a kis- és középvállalkozásoknak biztosított pénzügyi szolgáltatásokat – szintén több éves helyismertét és tapasztalatait felhasználva.

Az ínycsiklandó ebéd után az üzleti hálózatépítés első ülése került sorra Luisa de A. Pascoal tanácsadó moderálásával. A hölgy az ANIP (Magán Befektetési Lehetőségek Angolában) elnökeként a szervezet céljait és az angolai gazdaság kiemelt ágazatait ismertette. Ezt követően fél órában a felmerülő kérdésekre adtak válaszokat. A második ülésen a jogi hátteret, a felügyeletet és a foglalkoztatási lehetőségeket tárta a hallgatók elé. Az újabb kérdések tárgyalását követően Lizeth Nawanga Satumbo Pena, Angola magyarországi nagykövetének beszéde zárta a konferenciát.  


2aamjol 5

2aamjol 2

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez