Júliusban adják át a világ legmagasabb és leghosszabb üvegpadlós függőhídját Kínában

A függőhíd 430 méter hosszú, 6 méter széles lesz valamint 300 méter magasságban fog megépülni a Zhangjiajie Nemzeti Parkban két szikla közé kifeszítve. A szerkezet egyszerre 800 embert lesz képes megtartani.

Chen Zhi Dong, a Zhangjiajie Grand Canyon elnöke szerint, az építkezési folyamat legnehezebb része a híd teherbírásának a tesztelése volt terhelésre, széllökésre, földrengésre valamint egyéb más hatásokra, de úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben halad. Az üvegek méretezése és kivitelezése a “zéró hiba és zéró veszély” jegyében zajlik, mondta Chen. Megnyugtatta az aggódókat, hogy a szinte láthatatlan szerkezet nem fogja károsítani a környezetet és a látványt. Kiemelte, hogy a híd 10 km távolságra épül majd Zhangjiaije központi látványosságától, a világörökség részéhez tartozó Wulingyuan hegységtől.

uvegpadlos_fuggohid-2

A függőhidat az izraeli építésziroda, a Haim Dotan Ltd. tervezte és cégnél remélik, hogy még divatbemutatókat is fognak a hídon rendezni hiszen a táj egyszerűen csodálatos. Nem véletlenül ihlette meg a hegység James Cameront, az Avatar rendezőjét. Az egyik hegyet a film miatt át is nevezték Avatar hegyre.

(Fotó:Halm Dolan)

Forrás: PEKINGI KACSA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez