Milliók éheznek Nigerben

Niger, Niamey – A szélsőséges időjárás miatt 2010-ben rendkívül rossz volt a termés Nigerben. A nyugat-afrikai ország legnagyobb része sivatagos. Területének csupán 3% használható mezőgazdasági célokra. Most milliókat fenyeget az éhínség.

 

 A nigeri kormány legfrissebb adatai szerint a lakosság 17%-a élelmiszerhiánnyal küzd. A nélkülözők jelentős része az ország középső és nyugat régiójában él, ahol nagy a szárazság. A nigeri mezőgazdasági miniszter az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy az éhezők szerencsés esetben naponta egyszer jutnak élelemhez és a készletek is kimerülőben vannak. A kormány azt ígérte, hogy vetőmagokat és földműveléshez szükséges eszközöket ad a nélkülözőknek. Esőt viszont nem tud fakasztani, pedig most elsősorban erre volna szükség. Az esős évszak május végén köszönt be, ha késik vagy elmarad, akkor a lakosság 80%-a megsínyli a szárazságot.

 Nigerben tavaly úgy sikerült elkerülni a humanitárius válságot, hogy az ország jelentős segélyeket kapott a nemzetközi közösségtől.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez