Az műveli, aki kibérli a földet Mozambikban

Mauritius, Port Louis – Hosszú lejáratú földbérleti szerződést kötött egy mauritiusi és egy amerikai cég a mozambiki állammal. A mozambiki vezetés tárt karokkal várja a külföldi befektetőket és bérlőket, hogy megműveljék a használaton kívüli termőföldeket.

 

 A két cég képviselői megállapodtak a mozambiki vezetéssel, hogy Manicában négyezer, míg Dombéban kétezer hektár termőföldet bérelnek az államtól. A kölcsönszerződés aláírása után a két cég első lépésként mezőgazdasági szakembereket küld a területre, hogy megvizsgálják a talaj állapotát. A kölcsönszerződés részleteiről nem beszéltek a felek. Az amerikaiak bioüzemanyag előállításához szükséges növényeket termesztenének. A mauritiusiak pedig élelmiszer alapanyagokat termelnének. A beruházás jótékony hatással lenne a két régióra, mert munkát biztosítana a helyieknek.

 

Mauritius termőföldjeinek felén cukornád ültetvények vannak, ezért az ország élelmiszerből importra szorul. Főleg Madagaszkárról, Dél-Afrikából, Franciaországból és Ausztráliából hoz be élelmiszert.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez