Brazil szárnyakon a kenyai légitársaság

Kenya, Nairobi – A Kenya Airways komolyan veszi a regionális versenyt Afrikában. Tíz új repülőgéppel bővül hamarosan a légtársaság flottája. A cég 2016-ra 62 repülőgépből álló flottát szeretne létrehozni.

 

 A Kenya Airways tíz vadonatúj Embraer 190-es repülőgépet rendelt Brazíliából. A két cég vezetője már aláírta a szerződést. Meg nem erősített hírek szerint a légitársaság 3-4 milliárd dollárt költ az új repülőgépek beszerzésére. Titus Naikuni, a kenyai légitársaság vezérigazgatója elmondta, a céljuk az, hogy Afrika piacvezető cégévé nőjék ki magukat. Az új gépek beszerzésével szeretnének összeköttetést teremteni a kontinens és Európa nagyvárosai között. Új járatokkal, új útvonalakkal. A vezérigazgató elmondta, azért esett a választásuk a brazil gépekre, mert 30%-kal kevesebb kerozint fogyasztanak és a karbantartásuk is olcsóbb, mint a klasszikusnak számító Boeing vagy Airbus utasszállító-repülőgépeké.

 Afrikában 17 országban üzemeltnek Embraer repülőgépeket, köztük Egyiptomban, Líbiában, Kenyában és Nigériában. Összesen 170 gép teljesít szolgálatot. A kenyai légitársaság egyébként nemrég Franciaországtól vásárolt 9 Boeing repülőgépet, a gépek hamarosan meg is érkeznek az afrikai országba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez