„Láthatatlan” zsiráfok, félrenéző vámosok Tanzániában

Tanzánia, Dodoma – Egy év alatt több száz, de az is lehet, hogy több ezer vadállatot és madarat csempésztek ki Tanzániából. Az ország vezetése részben ezért is hirdetett teljes kiviteli tilalmat. Meg azért, hogy megóvja Tanzánia értékes és egyedülálló vadállományát.

 

 Vizsgálatot indított a tanzániai rendőrség, mert egy év alatt több mint 110 millió dollár értékben csempésztek ki vadállatokat az országból. Az értékes állatokat teherszállító gépekkel vitték el a Kilimandzsáró Nemzetközi repülőtérről. A reptér Tanzánia második legforgalmasabb légikikötője. A csempészek legutóbb 4 zsiráfot, 68 gazellát, 2 impalát és 2 keselyűt vittek ki az országból. A rendőrség információi szerint egy katari géppel szállították el az állatokat. A BBC helyi tudósítója azt mondta, hogy a vadállatokat egy éve lopták el, de a hatóságok csak most kezdtek el nyomozni az ügyben, miután a helyi Guardian napilap hírt adott a bűncselekményről.

Tanzániában hatalmas felháborodást váltott ki az ügy. A kormány elrendelte a vadállat -export teljes tilalmát, amíg tart a nyomozás. Az ellenzéki pártok kérdőre vonták a kormányt a parlamentben és több politikust is megvádoltak azzal, hogy tudtak az esetekről, de nem tettek semmit.

 Tanzániában 180 cég foglakozik vadállatok értékesítésével és exportjával. Főleg európai, amerikai és ázsiai állatkerteknek adnak el egzotikus állatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez