Etiópia vasutat szeretne, Kína megépíti

Etiópia, Addisz-Abeba – A kínai állam tulajdonában lévő China Civil Engineering Construction Corporation(CCECC) fogja megépíteni, a Dzsibutit és Etiópiát összekötő vasút vonalat.

 

Az etióp kormánynak sikerült megállapodnia a kínai céggel a beruházásról és az ehhez szükséges papírokat is aláírták. A kínaiak egy 339 kilométer hosszú vasútvonal megépítésére kaptak megbízást, amely a tervek szerint az etiópiai Miseót kötné össze Dzsibuti fővárosával. Az etióp vezetés a beruházástól azt reméli, hogy jótékony hatással lesz a két ország kereskedelmére és a gazdasági növekedésre. Etiópia nem rendelkezik tengeri kijárattal és a legközelebbi kikötő Dzsibutiban található. Emellett az etiópok a tengerentúli kereskedelmük jelentős részét, a dzsibuti kikötőkön keresztül intézik el.

Kínai állami cégek egyébként komoly beruházási pályázatokat nyertek el a közelmúltban Etiópiában. Etiópia tavaly egy öt éves gazdasági fejlesztési projektet indította útjára. A beruházási tervek szerint 2015-re legalább 2600 km új vasútvonal épülne az országban és emellett 10 ezer MW-ra emelnék az energia termelését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez