A békákat féltik zimbabwei környezetvédők a kínai luxushoteltől

Zimbabwe, Harare – Az ötcsllagos hotelt a Nemzeti Sport Stadion szomszédságában építik Hararéban. Az munkálatok egyszer már leálltak, mert nem készült átfogó környezetvédelmi tanulmány az építkezésről.

 

A környezetvédelmi szervezetek szerint az építkezést le kell állítani, mert nem tudni, hogy az milyen hatással lehet a természetre. A civil szervezetek azt kifogásolják, hogy a szállodát mocsaras területen építik, ahol gazdag az élővilág. A civilek jelezték, hogy személyesen Francis Nhema környezetvédelmi miniszternél kérvényezik az építkezés leállítását.

Az Zimbabwei Idegenforgalmi Hatóság vezetője, Karikoga Kaseke szerint azért kapott ekkora nyilvánosságot az építkezés, mert sok zimbabwei ellenszenvvel tekint a kínaiakra. A szállodát pedig kínai befektetők pénzéből építik. Kaseke megjegyezte, hogy az építkezésen 500 helyinek sikerült munkát biztosítani és legalább 3000 munkahely jön létre, amikor elkészül a szálloda és a hozzá tartozó bevásárlóközpont. Kasake azzal zárta mondandóját, „Sokan azt szeretnék, hogy munkahelyek teremtése helyett inkább békákat és 23 fát óvjunk meg, érdekes, hogy a szomszédságban fekvő Nemzeti Stadion építésekor senkinek sem jutott eszébe, hogy panaszt emeljen”. Zimbabwéban 90%-os a munkanélküliség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez