Harc az olajért Szudánban

Szudán, Kartúm – Harcok robbantak ki Dél-Kordofánban, ahol a helyi lázadók egy olajmezőt támadtak meg a dél-szudáni határ közelében – jelentette a szudáni hadsereg szóvivője. A szembenálló felek eltérően nyilatkoztak a hadi sikerekről.

 

„ A harcok jelenleg is folynak, de a lázadók terve meghiúsult”- mondta Sawarmi Khaled a szudáni hadsereg szóvivője. Khaled elmondta, hogy a harcok Talodi közelben robbantak ki, amikor az SPLM-North lázadói támadásba lendültek. A halálos áldozatok számáról nem érkeztek pontos adatok, a hírek szerint mindkét fél komoly veszteségeket szenvedett. A lázadók szóvivője, Arnu Lodi azt mondta, hogy két laktanyát lerohantak, elfoglaltak, jelenleg Talodit kerítik be. A lázadók egyébként már két napja harcolnak a szudáni hadsereg ellen.

A Szudánhoz tartozó Dél-Kordofán lázadó törzsei a szudáni polgárháború idején a déliek oldalán harcoltak. Kartúm többször is azzal vádolta a dél-szudáni vezetést, hogy támogatja a SPLM-North lázadókat Dél-Kordofánban és Kék Nílus régióban.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez