Kirúgják az Ebola miatt elszökött köztisztviselőket Libériában

Elnöki rendelettel leváltják azokat a köztisztviselőket, akik a szükségállapot idején nem jelentek meg a munkahelyükön! Augusztus 6-án hirdettek szükségállapotot Libériában az Ebola járvány miatt.

Sok köztisztviselő maradt távol a munkahelyétől, mert félt attól, hogy ott is kitör az Ebola járvány. Néhányan közülük külföldre menekültek vagy nem jöttek haza külföldi útjukról! Ezeknek a köztisztviselőknek a fizetését befagyasztották és megindították az eljárást az eltávolításukra. Mindez szükséges azért, hogy megőrizzük az állam működő képességét!- hangsúlyozta Ellen Johnson Sirleaf asszony, Libéria államfője. Guinea és Sierra Leone mellett Libériát sújtotta a legjobban az Ebola járvány. A hatóságok maguk is bevallották: saját erőből képtelenek megbirkózni a járvánnyal! Sok külföldi nemkormányzati szervezet orvosai és ápolói küzdenek itt: főként amerikaiak és franciák. Egy amerikai orvos és egy szociális munkás maga is megkapta az Ebola-t. Őket repülőgépen hazaszállították az USA-ba. Atlantában egy klinikán a kísérleti Ebola ellenes szerrel kezelték őket és mind a ketten meggyógyultak. Japán viszont kivonta embereit Libériából és a többi nyugat-afrikai országból mondván, hogy a helyi hatóságok egyáltalán nem töltik be a feladatukat!
A WHO szerint az Ebola járvány még legalább hat hónapig eltarthat. Ennyi idő alatt Libéria gazdasági vészhelyzetbe kerülhet! Épp ezért az állami befektetési ügynökség vezetőit is felszólították: térjenek vissza a munkahelyükre vagy pedig őket is kirúgják Libériában!.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez