Elefántsirató az elefántok világnapján

Holtan találtak egy elefántot Dél-Afrika legnagyobb nemzeti parkjában, a Krüger parkban. Idén ez már a második elefánt halál. Az orvvadászok, akik eddig Közép-és Kelet-Afrikában öltek most Délnek tartanak.

Tanzánia elefántjai rekord tempóban fogynak: a legnagyobb elefánt park elveszítette állományának kétharmadát az elmúlt négy év során! Hasonlóak a veszteségek sok más Közép-és Kelet-Afrikai országban. Az állatvédők szerint az elefántokra vadászó elefántcsont csempész maffiák szorosan együttműködnek azokkal a csapatokkal, melyek orrszarvúra vadásznak! A hálózat ugyanaz vagy nagyon közel állnak egymáshoz az orvvadászok és főként az őket alkalmazó maffia főnökök. A piac is ugyanaz: a mesés Távol-Kelet. Kína, Thaiföld, Vietnam felvevő piaca kimeríthetetlennek látszik. Kínában fehér aranynak nevezik az elefántcsontot, és értek megőrzésre használják. Ezenkívül orvosi csodaszer is- éppúgy, mint a rinocérosz agyara! A ráktól az impotenciáig mindenre ajánlják a jó kínai csodadoktorok!

Hatalmas üzlet az elefántcsont csempészet, és olyan valószínűtlen szervezetek is bekapcsolódtak, mint az Al Shabab, az Al Kaida északkelet-afrikai dzsihád mozgalma. A fanatikus szervezet a fegyverek jórészét abból a pénzből szerzi be, melyet az elefántcsont csempészetből szed be. Van-e esélyük az elefántoknak az állít felfegyverezett és pénzre éhes orvvadász maffiákkal szemben? Kevés! Közben pedig az elefántok és a rinocéroszok száma drámai mértékben csökken Afrikában annak ellenére, hogy nemrég 40 éves börtönbüntetésre ítéltek egy thaiföldi maffia főnököt, aki orvvadászok egész hadseregét alkalmazta az elefántok kilövésére Dél-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez