Futball és Boko Haram

“Megszakad a szívem az elrabolt lányokért! A legnagyobb ellenségének sem kívánna ilyet az ember! A válogatottban keresztények és muzulmánok együtt imádkozunk értük!”- nyilatkozta a válogatott kapusa, akit az év afrikai futballistájának választottak Franciaországban.

“A keresztények és a muzulmánok tökéletesen együtt tudnak játszani a válogatottban! Csak a szélsőségeket nem viseljük, el- legyenek azok muzulmánok vagy keresztények!”- mondta Vincent Enyeama, aki a Lille csapatának kapusa Franciaországban. A mélyen vallásos kapus minden nap elmegy a katolikus templomba, és otthon is imádkozik. Nigériában ezt szokta meg. Ha a válogatottban játszik, akkor az egyik sarokban a keresztények, a másikban a muzulmánok imádkoznak a szupersasok sikeréért. A válogatott kapus szerint Nigéria akár esélyes is lehet a brazíliai futball világbajnokság megnyerésére is. Legutóbb Ghána jól szerepelt Afrika képviseletében, most Nigérián a sor- véli a válogatott kapus.

Vincent Enyeama, aki az év afrikai focistája lett Franciaországban, visszavonulása után színész szeretne lenni. Sok hirdetésben szerepelt már, és igen népszerű hazájában. Nigéria filmipara pedig egyre elismertebb egész Afrikában, sőt a világon is. Ha ráadásul még ő lenne a világbajnok csapat kapuvédője, akkor az alaposan megnövelné a színészi siker esélyét. De afrikai csapat még sohasem nyert világbajnokságot futballban, és a szakértők ezúttal sem sorolják Nigériát az igazi esélyesek közé…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez