251-en haltak meg a kompbalesetben

A kongói kormány csütörtökön bejelentette, hogy az eddig közöltnél jóval több, összesen 251 kongói állampolgár vesztette életét a hétvégi kompbalesetben az Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határát jelentő Albert-tavon. A kormányszóvivő közölte, hogy az országban a baleset miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el. A baleset miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

 
A korábbi értesülések még 107 halottról szóltak, az ugandai hatóságok akkor arról számoltak be, hogy az áldozatok között 57 gyerek volt.

A túlzsúfolt, nagyjából 300 utast szállító hajó kongói menekülteket szállított vissza Ugandából a Kongói Demokratikus Köztársaságba.

A szerencsétlenül jártak segítségére érkező halászok több mint negyven utast kimentettek.

Az Afrika középső részén fekvő tavakon hasonlóan veszélyes a hajózás, mint a tengereken, a gyakorta rossz időjárási viszonyok miatt. Emellett a fedélzeten nincsenek mentőmellények, a lakosság nagy része pedig nem tud úszni, így a balesetek gyakran végződnek súlyos tragédiával.

A kongói hatóságok alig néhány nappal ezelőtt indítottak kampányt azért, hogy kötelezővé tegyék a mentőmellények meglétét minden, az országban közlekedő hajó fedélzetén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez