Véres merénylet egy forgalmas piacon Nigériában (frissítve)

A robbantásos merényletben legalább 50 ember meghalt.

A merényletet a nigériai Maiduguriban hajtották végre ismeretlen elkövetők a város legforgalmasabb piacán. A szemtanúk a Reuters hírügynökségnek azt mondták, hogy összesen két autóba rejtett bomba robbant a piacon, ami komoly károkat okozott. Eddig 50 ember holttestét találták meg, de a hatóságok jelentették, hogy az áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog. A helyiek elmondták, hogy a második robbantás körülbelül két perccel az első után következett be. A halálos áldozatok mellett sokan megsebesültek. A sérültek közül sokan elveszítették a végtagjaikat. A mentőegységek jelenleg azon fáradoznak, hogy túlélőket keressenek a törmelékek alatt. A robbantásos merényletért még senki sem vállalta a felelősséget, de a hatóságok szerint a Boko Haram radikális iszlamista terrorista szervezet állhat a támadás hátterében.

Közben a BBC azt jelentette, hogy a kormányerők légicsapást hajtottak végre Daglun településnél. A támadásban 20-an meghaltak. A nigériai légierő már pár napja folyamatosan bombázza a település környékét, hogy leszámoljanak az ott bujkáló Boko Haram terroristákkal. A nigériai hadsereg szóvivője megerősítette, hogy a vadászgépek légitámadást hajtottak végre, de tudomása szerint civil áldozatai nem voltak az akciónak.

A nigériai kormány még 2013-ban indított átfogó offenzívát a Boko Haram ellen három észak-keleti államban, ahol rendkívüli állapotot is bevezettek. A terroristákkal viszont még mindig nem sikerült leszámolni, akik az eltelt napokban több rendkívül kegyetlen támadást és merényletet is végre hajtottak, köztük egy bentlakásos iskola ellen is. A központi vezetést rengeteg bírálat éri, amiért nem tudják felszámolni a radikális iszlamisták lázadását, akik azért küzdenek, hogy Nigériában teljes körűen bevezessék a sária törvénykezést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez