Hátborzongató lincselés a Közép-afrikai Köztársaságban (videóval)

Katonák lincseltek meg egy férfit brutális kegyetlenséggel a fővárosban, majd a holttestét végighúzták az utcán. A borzalmas incidensre nem sokkal azután került sor, hogy a nem rég hivatalba lépett elnök asszony beszédet mondott a katonák és a civilek előtt egy kiképzőbázison. Közben a Human Rights Watch jelezte, hogy a Seleka lázadók az ország észak-nyugati régiójában összpontosították erőiket és folyamatosan rettegésben tartják a helyi lakosságot. A Közép-afrikai Köztársaságban lassan egy éve tart a politikai krízis, ami polgárháborúba taszította az országot.

Szemtanúk a Reuters hírügynökségnek azt mondták, hogy húsz egyenruhás katona környékezett meg egy férfit, akit kiemeltek a tömegből, majd elkezdték ütlegelni. A katonák azzal gyanúsították meg a férfit, hogy a muszlim Seleka lázadó szervezet tagja. Miután félholtra verték előrántották késeiket és több szúrással végeztek vele. A holttestét végül nyilvánosan meggyalázták, végighúzták az utcán, majd felgyújtották. Az incidens tíz perccel az után történt, hogy Catherine Samba-Panza elnök asszony a rend helyreállításáról és a megbékélésről beszélt az összegyűlt civilek és katonák előtt a hadsereg egyik kiképzőbázisán. Az elnök asszony beszédében határozottan kijelentette, hogy egy hónapon belül szeretne rendet tenni az országban és véget vetni a harcoknak. A rendbontásokat és egyéb erőszakos cselekedeteket pedig nem fogják tovább tűrni. Azokat a személyeket pedig felelősségre fogják vonni, akik káoszba sodorták az országot.

{youtube}gAIwHcQW60o{/youtube}

A jelenlegi átmeneti vezetésnek viszont rendkívül nehéz dolga lesz, mivel a Seleka lázadók összepontosították erőiket az ország észak-nyugati régiójában, ahol már több támadást is végre hajtottak. Helyi lakosok a Reutersnek elmondták, hogy a Seleka harcosai február 5-én megtámadták Nzakonét, ahol legalább 22 emberrel végeztek, köztük 16 nővel. Egy hete pedig 18 embert mészároltak le egy másik közeli településen. A helyiek könyörögve kérik az új vezetést, hogy küldjön katonákat a térségbe a védelmükre, különben a Seleka harcosai egytől-egyig leszámolnak velük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez