A kuszkusz egy nem túl bonyolult étel búza vagy kukoricadara alapon. Ezt most tovább fejlesztették és kaktuszliszttel dúsítják. Ettől jócskán nagyobb lesz a rost és fehérjetartalma. A kaktuszlisztet, amelyből rögtön két féle is készül, vagy a növény termésének a magjából, vagy a kaktuszleveléből nyerik. Mindkét esetben előbb szárítják. majd megőrlik a kaktuszt. Az eredmény egy a homoknál is finomabb őrlemény, amely viszont jelentős fehérje és rostforrás. A kaktuszliszt azonban nem csak a kuszkuszhoz való, Használhatják a cukrászok, és a szépészeti ipar is, krémekbe keverve revitalizálja a bőrt. A kaktuszliszt nem túl olcsó mulatság, egy 10 dekás zacskó nagyjából 23 euró, azaz csaknem 7000 forint.
A kaktuszliszt lehet az új őrület konyhaművészetben és a szépészetben
Marokkó, Marrakes – Új gasztronómiai élményt nyújthat a legújabb kuszkusz. Ezt a jellegzetes marokkói, észak-afrikai ételt a legújabb kulináris fejlesztéssel kaktuszos verzióban is kínálják. Rögtön kétféle kaktuszliszttel dúsítva. A kuszkusz újdonság premierjét a párizsi mezőgazdasági kiállításon tartották.
(Visited 1 times, 1 visits today)