Megtámadtak egy katonai bázist Észak-Nigériában

Fegyveresek támadtak meg egy rendőrállomást és egy katonai bázist Nigéria északi régiójában. A harcokban legalább 35-en meghaltak. A nigériai hatóságok szerint a Boko Haram radikális iszlamista terrorista szervezet hajtotta végre az akciókat.

 

A két támadás még vasárnap történt, de a hadsereg csak most adott hírt a történtekről. A közlemény tudatja, hogy 32 támadó, két katona és egy rendőr halt meg a harcokban. Mindkét támadás Borno államban történt, ahol jelenleg rendkívüli állapot van érvényben. A támadásokat végül sikerült visszaverni – mondta Sagir Musa a nigériai hadsereg szóvivője. A nigériai hatóságok azt közölték, hogy a Boko Haram fegyveresei léptek akcióba, robbanó anyagokat vetettek be és modern fegyverekkel voltak felszerelve.  A Boko Haram még nem nyilatkozott a történtekről.

Nigériában jelenleg három észak-keleti államban (Bornóban, Yobéban és Adamawában) több hónapja rendkívüli állapot van érvényben. A hadsereg  hadműveleteket folytat a radikális iszlamista terroristák ellen, akik komoly biztonsági kockázatot jelentenek a térségben. A Boko Haram 2009-ben indította meg felkelését az ország északi részén, céljuk egy iszlám állam létrehozása Észak-Nigériában.    

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez