Vérfürdő a nigériai iskolában

Fegyveresek támadtak meg egy iskolát Potiskumban, Nigéria észak-keleti régiójában. A támadók 27 diákkal és egy tanárral végeztek. Azt nem tudni, hogy kik voltak az elkövetők. A helyi hatóságok a radikális iszlamistákra gyanakszanak.

 

A fegyveresek felgyújtották az iskola, majd tüzet nyitottak a menekülő diákokra, akik a támadás idején az épületben tartózkodtak. Több tucat diákot égési sérülésekkel és lőtt sebekkel szállítottak kórházba.  

Nigéria észak-keleti régiójában jelenleg rendkívüli állapot van érvényben. A hadsereg májusban indított offenzívát a radikális iszlamista terrorszervezetek ellen. Az offenzíva elsősorban a Boko Haram ellen irányul, de más terrorista szervezetek is működnek a térségben, köztük az Ansaru.  

A központi vezetés által elrendelt katonai offenzíva óta három iskolát támadtak meg az észak-keleti régióban. A mostani volt a legsúlyosabb támadás, eddig egyetlen szervezet sem vállalta érte a felelősséget.  Egy hónapja Maiduguriban a támadók kilenc diákkal végeztek. Damaturuban is lerohantak egy iskolát, ott heten haltak meg.

A hadsereg és a biztonsági erők azt közölték, hogy a hét hete tartó offenzíva során sikerült megszorongatniuk a radikális iszlamista milíciákat, több tucat bázisukat és kiképző központjukat felszámolták. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez