Második alkalommal került megrendezésre Olaszországban a tészta világbajnokság, amelyen összesen 24 gondosan kiválasztott mesterszakács versengett. Köztük volt a nemzetközileg is ismert Hongkong-i születésű John Leung mesterszakács és az ez idáig ismeretlen Giorgio Nava, aki már egy jó ideje a dél-afrikai Fokvárosban él, ahol két éttermet üzemeltet.
A kétnapos versenyt az olasz gasztronómia (egyik) fővárosában, Pármában rendezték meg, ahol kitűnő sajtokat és remek sonkákat készítenek a helyiek. Az első fordulóban a szakácsoknak 40 percük volt arra, hogy elkészítsék a receptjüket. A legjobbak pedig bekerültek a mindent eldöntő második fordulóba, ahol már csak 30 perc állt rendelkezésükre.
Az olasz zsűrit lenyűgözte a Dél-Afrikában élő Nava egyszerű, de rendkívül finom kagylótésztás brokkolis étele, amit oregánóval fűszerezett. A győztes a Reutersnek azt mondta, hogy tudatosan készült a világbajnokságra és direkt egy olcsó recepttel ált elő, amit mindenki el tud készíteni otthon. Nava elmondta, hogy a versenytárasai rendkívül különleges és „luxus” ételekkel rukkoltak elő. Nava szerint ezekkel a tésztás ételekkel csak az volt a baj, hogy rendkívül drága alapanyagokból készültek, amelyeket a hétköznapi emberek többsége pénzügyi okok miatt képtelen beszerezni.
Nava azt is elmondta, tisztában van azzal, hogy Olaszország jelenleg súlyos gazdasági válsággal küzd, ami kihat az emberek mindennapi életére is. Ezért úgy gondolta, hogy illetlenség lenne egy olyan „extravagáns” étellel indulni, amit sokan nem tudnának megfizetni.