“Miért nem erőszakolják meg Cécile Kyenget?!”

Olaszország, Róma- Az Északi Liga egyik önkormányzati képviselőnője tette fel ezt a kérdést egy internetes fórumon Itália első fekete miniszterével kapcsolatban. Távolról sem ártatlan környezetben tűnt fel az Afrikában született miniszter portréja és alatta a felhívás nemi erőszakra.

Az internetes fórumon épp azt az esetet vitatták meg, amikor egy afrikai bevándorló megpróbált megerőszakolni két román nőt. A csendőrök szerencsére közbeléptek, de az eset rámutat egy súlyos problémára: a bevándorlók viselkedésére Olaszországban. Ebben az ügyben ugyancsak érdekelt Cécile Kyenge asszony, hiszen ő foglalkozik a kormányban a bevándorlók ügyeivel. Ráadásul új bevándorlási törvényt készít elő. Ennek lényege az, hogy a bevándorolók könnyebben kaphassanak munkavállalási engedélyt Itáliában. A miniszter asszony a saját bőrén volt kénytelen tapasztalni a jelenlegi rendszer furcsaságát. Bár szemorvosként végzett Itáliában és a férje olasz állampolgár,  nem gyakorolhatta hivatását, mert ő bevándorló! Itália talán leghíresebb bevándorlója, Mario Balotelli máris támogatásáról biztosította az új bevándorlási törvény tervezetét.
Hogyan reagált a miniszter asszony a személyét durván sértő akcióra, amely ráadásul egy nőtől származik? “Azt hiszem, hogy nemcsak engem sért méltóságomban a rasszizmus és az erőszak!”- mondta Itália első fekete minisztere. Az Északi Liga kizárta soraiból a magáról megfeledkezett képviselőnőt, aki arra szólította fel honfitársait, hogy erőszakolják már meg Olaszország első fekete miniszterét!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez