A FAO jelentésében egyebek mellett az áll, hogy a rovarok táplálóak és egészségesek. A szöcskék, a hernyók és a ganajtúró bogarak például gazdagok fehérjében, kalciumban és vasat is tartalmaznak. A rovarok emellett gyorsan szaporodnak és jóval olcsóbb a tenyésztésük, mint a megszokott háziállatoké. A FAO szakértői szerint a rovarok gazdag tápanyagtartalmuk miatt hasznos élelmiszernek minősülnek. Az ENSZ szervezete szerint az élelmiszercégeknek és az éttermeknek kellene népszerűsíteniük a rovarok fogyasztását, például új receptekkel kellene előrukkolniuk.
Számos ország konyhájában a rovarok igazi ínyencségnek számítanak. Kínában és más távol-keleti vidékeken megszokott fogások. A dél-afrikai országokban a különböző hernyó félék „luxus” fogásnak számítanak és ezért sok pénzt is kérnek értük. A nyugati világban viszont csak nagyon kevesen esznek rovarokat, azt a jelentés is elismeri, hogy a „fogyasztói ellenszenv”ma még komoly akadály.
{youtube}eKRUuGeTOg0{/youtube}
{youtube}pXqyZeLl43Y{/youtube}
{youtube}7DS6p8lbZVc{/youtube}