A szektafőnök védelmében – rendőröket mészároltak le Nigériában

Nigéria, Abudzsa –  Legalább 30 rendőr halt meg Nasarawa államban, amikor egy fegyveres milícia lecsapott rájuk. A rendőrök egy törvényen kívüli banda vezetőjét szerették volna letartóztatni.

Nasarawa állam rendőrparancsok azt mondta, hogy a fegyveresek lesből támadtak, a rendőrök összesen 60-an voltak. Az összecsapásban legalább 30 rendőr meghalt és 17 eltűnt. A rendőröket  Alakyo település közelében támadták meg, nem messze egy szentélytől, amelyet a helyi Eggonok tartanak fenn. Egy neve elhallgatását kérő kórházi alkalmazott a BBC-nek viszont azt mondta, hogy a rendőrök közül többen haltak meg, de konkrét számokat nem közöl. Abayomi Akeremale rendőrparancsnok elmondta, hogy a rendőrök az Ombatse szervezet „főpapját” akarták letartóztatni. A szervezet állítólag erőszakkal akartak kicsikarni, hogy a helyiek hűséget esküdjenek a szervezetüknek és támogassák őket.

Az Ombatse Eggon nyelven azt jelenti, hogy „eljött az idő”. A szervezet állítólag az alkoholtilalomért, a házasságtörés és egyéb társadalmi „bűnök” ellen küzd. Az Eggon törzsben egyaránt élnek keresztények és muszlimok, de a törzsben sokan még mindig  tradicionális vallásukat követik. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez