Franciaország szívébe mártjuk tőrünket!- egy Mujao vezér a francia támadásról Maliban

Franciaország, Mali – “Franciaország az iszlámot támadta meg! Ezért Allah nevében Franciaország szívébe mártjuk a tőrünket! Mindenütt csapást mérünk a franciákra: Bamakóban, egész Afrikában és Európában is.”- jelentette ki a Mujao iszlamista szervezet egyik vezére.

Abu Dardar nem volt hajlandó részletezni, hogy milyen akciókra gondol, de azt közölte, hogy a francia támadás “egységbe kovácsolta a dzsihád harcosokat”. Hány dzsihád harcos halt meg a francia támadás következtében? “Erről nem mondok semmit, de azt tudom, hogy mindazok a dzsihád harcosok, akik meghaltak, a Paradicsomba jutottak!” Mi lesz a nyolc francia tússzal? “alkalmas időben, közleményben tudatjuk álláspontunkat”- válaszolta az afp tudósítójának kérdésére Abu Dardar, a Mujao egyik vezére.
Az afp szerint kb. 60 dzsihád harcost öltek meg a francia támadó helikopterek Mali északi részén. Egy francia hadnagy is az életét veszítette. Fabius francia külügyminiszter köszönetet mondott Algériának azért, hogy repülőtereit megnyitotta a francia légierő előtt. Algéria nem helyesli a francia katonai akciót, ehelyett politikai megoldást sürget. A francia elnök azért döntött a gyors katonai beavatkozás mellett, mert attól tartott, hogy különben az iszlamista milíciák lerohanják Mali déli részét is, elfoglalják Bamakót és iszlám államot kiáltanak ki Maliban. Az iszlamista milíciák által irányított Mali olyan szerepet játszhatott volna, mint Afganisztán a tálibok idején, ezt pedig Franciaország mindenképp el akarta kerülni …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez