Los Angelesben letartóztatták a Mohamed prófétát kigúnyoló film egyiptomi producerét

Egyesült Államok, Los Angeles –  Az 55 éves Nakoula Basseley Nakoula letartóztatását azért rendelte el a bíróság, mert az egyiptomi vállalkozó csak feltételesen volt szabadlábon és a film készítése során megsértette a szabályokat. Az amerikai- egyiptomi állampolgár álnevek használatával 860 dollárt csalt ki a Wells Fargo bank ügyfeleitől.

Ezért feltételesen 21 hónap börtönre ítélték 2010-ben.  A bírónő azért rendelte el a letartóztatást Los Angelesben, mert szerinte fennáll a szökés veszélye. Az egyiptomi vállalkozó többszörösen is vétett a szabályok ellen a film forgatása során. Egyrészt számítógépet és internetet használt és ezt nem jelentette a hatóságoknak, pedig a használattól a bíróság eltiltotta. Még nagyobb visszaélést követett el azzal, hogy a színészeknek álnéven mutatkozott be éppúgy, mint a bankcsalás idején.
  Így a Muzulmánok Ártatlansága című film producere rács mögé került. Ügyvédje máris tiltakozott mondván, hogy a zárkában muzulmán rabok is lehetnek, akik agyonverhetik az egyiptomi producert. A Mohamed prófétát kigúnyoló film producerének fejére több helyen vérdíjat  tűztek ki, így egyáltalán nem lehetetlen, hogy nem lesz könnyű élete a börtönben Los Angelesben, ahol korábban banki csalásért ítélték el.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez