Szemet szemért, vérbosszú Nigériában

Nigéria, Jos – Egy öngyilkos merénylő gépkocsival hajtott bele egy templomba Josban. A támadást a Boko Haram terrorista szervezet vállalta magára. A merénylet után a helyi keresztények bosszúból halálra vertek két muszlimot.  

 

 Az öngyilkos merényletben ketten meghaltak és legalább 38-an megsebesültek. Az öngyilkos támadó egy Volkswagen személygépkocsival hajtott be az egyik keresztény templomba, ahol felrobbantotta a kocsiba rejtett pokolgépet. A merénylet után keresztény fiatalok vonultak az utcára, több utat is eltorlaszoltak. A fiatalok két muszlim motorost feltartóztattak és agyonverték őket. Bosszúból. Goodluck Jonathan elnök közleményben ítélte el a templom ellen elkövetett merényletet és nyugalomra szólította fel a helyieket.

 A hétvégén rengeteg dolguk volt a rendőröknek, akik két pokolgépet hatástalanítottak Gombéban. A gyilkos szerkezeteket a helyi rendőrség épületében találták meg. A települést február 24-én több robbanás rázta meg, amikor ismeretlen fegyveresek megpróbálták néhány bebörtönzött társukat kiszabadítani. A szöktetési kísérletben 12 ember meghalt. Február 26-án Suleja településen is robbantottak egy templom közelében, öten megsebesültek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez