YouTube-sztárból lett vezérigazgató – VIDEÓVAL

A 35 éves Michael Dubin az élő példa arra, hogy ha nincs pénzed, de van kreativitásod és humorod, az internet segítségével milliókat kereshetsz.

A világhálónak köszönhetően gyors üzleti karriert futott be a 35 éves Michael Dubin. A fiatalember és egy barátja, Mark Levine egy bulin kezdtek arról beszélgetni, hogy túl drágák a borotvapengék. Egy idő után elkezdtek azon tanakodni, hogyan lehetne olcsóbb termékeket gyártani, szembeszállni az olyan multicégekkel, mint a Gillette vagy a Wilkinson, és széles vevőkört elérni. Végül megoldották, így jelenleg 650 000 vásárlójuk havi 1 és 9 dollár közötti összeget költ borotvára, miközben például egy csomag Gillette Fusion ProGlide 30,87 dollárba kerül. Ide azonban el kellett jutni…

A két férfi 2012-ben megalapította a Dollar Shave Club nevű céget és elindította a gyártást, de marketing nélkül az egész nem ért volna semmit.
Michael Dubin tudta, hogy nem lesz pénzük arra, hogy híres sportolókat, művészeket kérjenek fel a termékük népszerűsítésére, mint ahogyan arra sem fogja futni, hogy reklámidőt vásároljanak. Egy barátja segítségével ezért vicces kisfilmet forgatott, amelyet feltettek a YouTube videómegosztóra. A humoros reklám gyorsan népszerű lett, az emberek elkezdték megosztogatni a különböző közösségi oldalakon, így vírusvideóként kezdett terjedni, amit már
15 millióan láttak.

{youtube}ZUG9qYTJMsI{/youtube}

A videónak köszönhetően a cég termékei gyorsan ismertek lettek, és mivel árban jóval az ismert borotvagyártók alatt tudtak maradni, a Dollar Shave Club hamar profitot kezdett termelni. A kisvállalkozást 35 000 dolláros tőkével a saját lakásában alapította meg Michael Dubin, most pedig már ott tart, hogy a befektetőktől 25 millió dollárt kapott fejlesztésekre. A YouTube-sztárból gyorsan vezérigazgató lett, ám a kényelmes bársonyszéktől a fiatalember nem vesztette el sem az ötleteiet, sem a humorát. A cég második nagy dobása az volt, amikor beléptek a vécépapír-bizniszbe. A One Wipe Charlies népszerűsítéséhez ismét az internetet vette igénybe Michael Dubin, és a vicces videót már 3 millióan látták. A vécépapírból ma már napi ezer csomaggal adnak el darabját 4 dollárért.
A sikertörténet legnagyobb tanulsága, hogy humorral sok mindent el lehet adni.
– Nagyon fontos, hogy az ember sose vegye magát komolyan. Amúgy sem lehet valaki állandóan szuperkomoly. Néha ki kell engedni a gőzt. Ettől marad az ember kellőképpen laza – mondta Michael Dubin.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez