Egy ágyban az ellenséggel Zimbabwéban

Zimbabwe, Párizs –  „Engem soha nem kérdeztek meg, így aztán néző lettem a saját magánéletem színpadán! “- így panaszkodott Zimbabwe miniszterelnöke, aki két éve politikai kényszerházasságban él fő ellenfele, Mugabe pártjával. Más jellegű házasságra azonban egyelőre nem gondol.

 

 Morgan Tsvangirai most közleményben tudatta mindenkivel: nem veszi nőül élete párját, aki néhány nappal ezelőtt közölte vele: terhes! Lorcadia Karim Asenga befolyásos üzletasszony Zimbabwéban és ami kínosabb: a fő ellenfél, Robert Mugabe pártjának holdudvarához tartozik. Vagyis a kormányfő hálótársát is a túloldalról választotta. Amióta a miniszterelnök szeretője közölte, hogy gyereket vár a kormányfőtől, az egész helyi sajtó azt találgatta: lesz-e házasság vagy sem? Formailag ennek semmi akadálya sem lenne, hiszen a kormányfő özvegy. Neje két éve autóbaleset áldozata lett, akkor sokan Mugabe elnök titkosszolgálatát vélték felfedezni a gyanús haláleset mögött.

 

Készült- e új frigyre a kormányfő ? Nem tudjuk. Hívei nehezményezték, hogy a másik oldalról választotta élete párját. Egy ágyban az ellenséggel!- írták a bulvárlapok. A kormányfő megtört és lemondott a nősülésről. Annak rendje és módja szerint delegációt menesztett az üzletasszony családjához. Miben állapodtak meg? Nem tudni! De Zimbabwéban ilyenkor az a szokás, hogy az apa szép pénzt fizet az anya családjának, amely viszont felneveli a gyereket.
A magánéleti dráma tehát valószínűleg véget ért, de a közéleti csak most kezdődik. A kormányfő ugyanis utalt arra, hogy ez az egész akció nem más, mint összeesküvés. Mi lenne ennek a célja? Az, hogy rontsák az esélyeit a következő elnökválasztáson, melyet 2013-ban rendeznek meg. És ki az ellenjelölt? Az örökifjú örökös elnök, a 87 éves Robert Mugabe. Aki nemrég adott ki kislemezt ,melyen arról dalol,hogy What Shall We Do vagyishogy „Mi a teendő?!”

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez