Friss összecsapások Egyiptomban-választásra várva

Egyiptom, Kairó – Ismét összecsapások volt Kairóban. A tüntetők a katonai vezetés ellen tiltakoztak, sokan azt követelték, hogy a Legfelsőbb Katonai Tanács azonnal távozzon a hatalomból. Egyiptomban egyre nagyobb a feszültség a parlamenti választások első fordulója előtt.

 

A rendőrség könnygázgránátokkal próbált véget vetni a tüntetésnek, a rohamrendőrök többször is összecsaptak a tüntetőkkel. Egy 21 éves fiatalember életét vesztette, amikor az egyik biztonsági járőrkocsi elütötte. A belügyminiszter azt mondta, hogy az autó véletlenül gázolta el a fiatal aktivistát. Az összecsapások a belügyminisztérium közelében voltak. A tüntetők most az ellen is tiltakoztak, hogy a katonai vezetés a 78 éves Kamal Ganzourit kérte fel a nemzeti megmentési kormány megalakítására. Szerintük a felkért politikus alkalmatlan a feladatra.

A Tanács pénteken bejelentette, hogy a hétfőn kezdődő parlamenti választások első fordulója kétnapos lesz. Az eredeti tervek szerint csak egynapos lett volna a szavazás. A katonai vezetés azzal indokolta a döntését, hogy a hosszabbítás révén minden szavazópolgár le tudja adni a voksát. De vannak olyan feltételezések, amelyek szerint a valódi ok az, hogy nincs elegendő bíró a szavazás lebonyolítására, felügyeletére

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez