Török segítség a szomáliai sérülteknek

Szomália, Ankara- A török kormány vállalta a Mogadishuban végrehajtott keddi merénylet több tucat sérültjének kórházi ellátását. A gesztus újabb jelzés arra, hogy Törökország komolyan gondolja az afrikai kapcsolatok erősítését. És nem csak gondolja.

A török légitársaság gépével szállították Ankarába a keddi pokolgépes támadás 37 súlyos sérültjét. Beszédes tény, hogy az érkezők fogadására az egészségügyi miniszter mellett a miniszterelnök helyettes, Bekir Bozdag is kiment a repülőtérre. Vagyis a törökök valóban komolyan veszik az Afrikával fenntartott kapcsolatok erősítését. Az AfriPORT már beszámolt arról, hogy Ankara az éhínségtől sújtott afrikai országok első számú pénzügyi támogatója. Erdogan kormányfő pedig augusztusban ellátogatott Szomáliába, ahol támogatásáról biztosította az átmeneti kormányt, amelynek újabb segítséget ígért.

A keddi merényletben több mint hetvenen vesztették életüket, száznál is többen pedig megsérültek, amikor az al Shabaab szélsőséges iszlám szervezet tagjai fellobbantottak egy üzemanyaggal és robbanószerrel megrakott teherautót Mogadishu kormányzati negyedében. A helyi lakosokat megdöbbentette a támadás, húsz éve, vagyis a polgárháború kirobbanása óta nem láttak még ilyen szörnyű pusztítást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez