Eltűnt négymilliárd a kenyai minisztériumból

Kenya, Nairobi – Tüntetők torlaszolták el a kenyai oktatási miniszter irodáját. Azt követelik, hogy a politikus mondjon le, mert korrupciós botrányba keveredett. Kenyában az elmúlt években hatalmas pénzeket sikkasztottak el magas rangú állami vezetők, de senkit sem ítéltek el korrupció vádjával.

 

 A kenyai hatóságok több tüntetőt is letartóztatottak az oktatási miniszter hivatala előtt, de később szabadon engedték őket. A plakátokkal és sípokkal felszerelt demonstrálók Nairobi belvárosában komoly forgalmi dugót okoztak, amikor végigmasíroztak az utcákon. Sam Ongeri (képünkön) oktatási miniszter lemondása mellett azt követelték, hogy vonják meg a politikusok mentelmi jogát, és büntessék meg őket, ha megszegik a törvényt. . A korrupcióval vádolt miniszter éppen Mimbasában tartózkodott, onnan üzente meg, hogy nem mond le, mert ártatlan.

A korrupciós botrány akkor robbant ki, amikor Uhuru Kenyatta pénzügyminiszter bejelentette, hogy 4,2 milliárd kenyai shilling tűnt el az oktatási minisztériumból 2005 és 2009 között. A pénz jelentős részét Nagy Britanniától kapta a kenyai minisztérium az oktatás fejlesztésére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez