Halálbrigádok Nigériában

Nigéria, Maiduguri- Ismeretlen tettesek bombákat robbantottak az észak-nigériai Maiduguriban, és a település három pontján is összecsaptak a rendőrökkel. A nigériai rendőrség szerint a szélsőséges iszlamista szekta, a Boko Haram hajtotta végre a támadásokat.

 

 A támadók három bombát robbantottak fel Maiduguriban. Az egyik pokolgép a helyi tűzoltó-kapitányság épületénél robbant fel, míg a másik kettő a gwangei és a dandai körzeti rendőrörsnél lépett működésbe. A támadók és a rendőrök között kirobbant harcokban 10 ember meghalt. A nigériai hatóságok a Boko Haram terrorista szervezetet vádolják a támadással. A szélsőséges iszlamista csoport korábban többször is hajtott végre véres akciókat a térségben. Legutóbb hétfőn, amikor motorkerékpáros fegyveresek a saját házánál lőttek le egy szunnita papot

A BBC pedig a napokban megbízható forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a Boko Haram vállalta a felelősséget a május 29-én elkövetett három bombatámadásért. Az elrejtett pokolgépek Goodluck Jonathan elnök beiktatási ceremóniája után robbantak fel és 18 ember életét követelte.

 A Boko Haram az egyik legrettegettebb iszlamista szekta Nigériában. A szekta tagjai azért harcolnak, hogy Nigériában bevezessék az iszlám sharia törvénykezést. A Boko Haram kifejezés egyébként azt jelenti, hogy a „Nyugati Műveltség Bűn”. Szakértők szerint a szekta jó kapcsolatokat ápol az al- Kaida terroristaszervezettel és követői közül többen is külföldön kaptak kiképzést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez