Bosszú vagy baleset Kenyában?

Kenya, Nairobi – Hatalmas robbanás volt Nairobi belvárosában. A hatóságok szerint egy üzletben következett be a detonáció. A tűz átterjedt egy közeli benzinkútra. A robbanásnak az eddigi adatok szerint halálos áldozata is volt, sok a sérült.

 

 A robbanás a Kiniryaga úton történt, amely az egyik legsűrűbben lakott terület Nairobiban. A hatóságok nem tudják, mi okozta a robbanást. A közelben parkoló autók, üzletek, boltok és épületek súlyosan megrongálódtak. Egy benzinkút is kigyulladt.

A Kenyatta Nemzeti Kórház főorvosa, Peter Kamau Wanyoike azt mondta, hogy 29 embert szállítottak kórházba. A sérültek 60%-a égési sérüléseket szenvedett. A kenyai miniszterelnök, Raila Odinga a robbanás után ellátogatott a helyszínre, ahol azt mondta, a rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, mi okozta a robbanást. A terrorcselekmény lehetőségét sem zárták ki.

 Kenyában szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, miután az amerikai kommandósok végeztek Oszama bin Laden terroristavezérrel. Az al-Kaida egykori első számú vezetője jó kapcsolatokat ápolt a Szomáliában tevékenykedő al Shabab szélsőséges iszlamista lázadókkal, akik korábban többször is megfenyegették Kenyát. Kenya nem vesz részt katonákkal a szomáliai konfliktusban, de szoros szövetségese a mogadishui átmeneti kormánynak. A szomáliai kormányerők katonái Kenyában kapnak kiképzést. Az al Shabab korábban többször is megfenyegette a nairobi vezetést, hogy terrortámadásokat hajt végre, ha nem állítják le a szomáliai kormányerők kiképzését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez