A holtak szava, a holtak igazsága Elefántcsontparton

Elefántcsontpart, Abidzsán – Tömegsírt találtak az ENSZ munkatársai az Elefántcsontpart kereskedelmi és gazdasági központjának számító Abidzsán egyik külterületén. Egy hónap alatt ez már a negyedik feltárt tömegsír az országban.

 

 Az ENSZ emberjogi szervezetének vezetője jelentette be, hogy két tömegsírt találtak Abidzsánban. Több mint 50 férfi maradványait emelték ki a hevenyészve ásott gödrökből. Nem tudni pontosan, hogy kik követték el a mészárlást. A helyiek azt mondják, hogy a Laurent Gbagbohoz hű katonák végeztek az áldozatokkal, miután Ouattara fegyveresei egy nappal korábban elfogták Gbagbót. Az ENSZ vizsgálatot indított, hogy kiderítse, kik követték el tömeggyilkosságot.

 Nem ez az első tömegsír, amit feltártak a nyugat-afrikai országban. Korábban Yopougon körzetben egy focipálya területén fedeztek fel egy tömegsírt. Egy hónappal ezelőtt pedig Duekouéban találtak több mint 200 holtesetet az ENSZ munkatársai. Az elefántcsontparti politikai krízis idején becslések szerint háromezer ember halt meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez