PPP-veszélyek Ugandában

Uganda, Kampala – Nem tartja tanácsosnak a Világbank, hogy az ugandai kormány beleszaladjon egy olyan szerződésbe a magánszektorral, amely hosszú évekre meghatározná az ország fejlődését.

A Világbank ugandai képviselője szerint a kormánynak addig nem lenne szabad belevágnia a PPP fejlesztésekbe, amíg meg nem érti annak kockázatát és kötelmeit. Ellenkező esetben konfliktusba kerülhet a befektetőkkel.

Ugandában ebben az évben fogadták el azt a négy évre szóló Nemzeti Fejlesztési Tervet, amely dollár milliárdokat költene arra, hogy a döntően paraszti gazdaságokra épülő országból közepes fejlettségű és jövedelmi helyzetű államot építsen 2015-ig.

A Fejlesztés Terv indításakor az ugandai elnök azt nyilatkozta, hogy nagy szerepet szánnak a magántőkének és a PPP konstrukcióknak. Az egyik ilyen projekt a Rift-völgyi Vasút, amellyel a kormány a gazdasági környezetet szeretné javítani.

A Világbank arra figyelmezteti az ugandai kormányt, hogy alaposan ki kell munkálni a PPP beruházások szabályait, hogy a kormányzat a legjobb üzletet köthesse a magánbefektetőkkel.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez