Szomáliai kalózok akcióban

A nemzetközi erőfeszítések ellenére a szomáliai kalózok egyre nagyobb területen fenyegetik a hajózási útvonalakat Afrika keleti partjainál.

A görögök a jelek szerint fizettek, a koreaiak még várnak. Az Ecoterra nevű, tengeri megfigyelést végző szervezet jelentése szerint a szomáliai kalózok a napokban szabadon engedtek egy görögök által üzemeltetett, libériai tulajdonú, panamai zászló alatt futó teherhajót.  A hajót az Ádeni öbölben rabolták el, még áprilisban. Az Ecoterra úgy tudja, hogy egy görög biztosítótársaság vitte el a kalózoknak a túszok szabadon bocsájtásáért követelt váltságdíjat.  A 21 tagú , egyébként fülöp-szigeteki legénység a körülményekhez képest jól van.

Az elrabolt tengeri járművek száma azonban így sem csökkent, mert a hétvégén kiderült, hogy a kalózok elfogtak egy dél-koreai halászhajót, amelynek fedélzetén 43-an tartózkodtak. A támadás  a kenyai partoktól 10 mérföldnyire történt. Az egyes források szerint  „Golden Wave” mások  szerint „Keummi 305”  nevű halászhajón  2 kínai, 2 koreai és 39 kenyai nemzetiségű halász dolgozott.  Értük még senki sem jelentkezett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez