Őrizetbe vettek egy magas rangú tisztet Ruandában

Őrizetbe vették, és jelenleg Kigaliban tartják fogva azt a magas rangú parancsnokot, aki a fivére a múlt héten merényletben megsérült ruandai tábornoknak, Kayumba Nyamwasának.

A katonai források megerősítették a hírt, hogy őrizetbe vették a ruandai védelmi erők műszaki zászlójának parancsnokát, Rugigana Ngabo alezredest, akinek feltételezések szerint köze volt azokhoz a gránáttámadásokhoz, melyek a választások után pár órával pusztítottak. A hadsereg viszont tagadja, amit az alezredes felesége a BBC-nek állít, miszerint a férje eltűnt, és nem lehet tudni, hol van.

Ngabo alezredes annak a száműzetésben élő tábornoknak a testvére, aki ellene merényletet követtek el Johannesburgban. Egy azonosítatlan támadó rálőtt, és súlyosan megsebesítette Kayumba Nyamwasa tábornokot, akit gyomorlövésekkel szállítottak kórházba, de túlélte a támadást.

A hadsereg szóvivőjének elmondásai alapján, az őrizetbe vételnek semmi köze sincsen ahhoz, hogy az alezredes testvére a disszidált ruandai tábornok, aki régebben szoros kapcsolatban állt a jelenlegi elnökkel, Paul Kagamével.  

forrás: news24, rwandainfo

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez