Hazatért a VI. önkéntes orvosi misszió!

Július 2-án, pénteken délben érkezett haza az Afrikai – Magyar Egyesület (AHU) VI. orvosi missziója. Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos, Dr. Kis Imre tokaji háziorvos és Keresztes Éva székesfehérvári önkéntes egy hónapig dolgozott a nyugat-afrikai Maliban. 

 

A reptéren családtagok, a média képviselői és az egyesület munkatársai fogadták a misszió tagjait. Dr. Jakkel Annát, Dr. Kis Imrét és Keresztes Évát Falusi Mariann énekesnő köszöntötte, aki lelkesen támogatja az AHU tevékenységét. 

6. orvoscsoport hazatérése from Afrimázs/Afrimage on Vimeo.

A misszió során önkénteseink közel 1 700 betegnek nyújtottak ingyenes orvosi ellátást, gyógyszert is biztosítva számukra. A missziós munkát egyesületünk két munkatársa, Kasza Kriszta és Sélley Csaba segítette. Mobilklinikát üzemeltetve orvosaink olyan területekre is eljutottak, ahol az egészségügyi ellátás a helyiek számára elérhetetlen. 

A leggyakoribb betegségek és tünetek a területen: malária, bélférgesség, hasmenés, bőrbetegségek, fertőzött sebek, nőgyógyászati problémák, AIDS. Hirtelen hőmérséklet csökkenéskor gyakoriak a felső légúti megbetegedések, láz és köhögés. 

Az Afrikai – Magyar Egyesület ezúton is szeretné megköszönni a misszió résztvevőinek odaadó munkáját! Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk afrikai betegeken segíteni – ezért továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését!

Kiss Virág, Szűcs Anna – AHU

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez