VB 2010 – Anglia megmenekült a szégyentől

Pretoria – Isten megóvta a királynő fiait a franciákétól hasonló szégyentől: Anglia egy sovány győzelemmel továbbjutott. Az Egyesült Államokat sújtó nemzetközi játékvezetői „összeesküvés” nem járt sikerrel, mert Donovan a hosszabbítás perceiben továbblőtte az amerikai csapatot.

Az angolok nem akartak a franciák sorsára jutni, és az első tíz perc tapogatózása után nekiestek a szlovénoknak. Sorra dolgozták ki a helyzeteket és néhány kihagyott lehetőség után Defoe betalált, mennyei boldogsághoz juttatva az angol híveket. A világbajnokságon először éreztünk igazi meccshangulatot a lelátóról, az angolok hangja vagy elnyomta a vuvuzeláét, vagy a brit keményfiúk „szép szóval” intézkedtek a stadionban…

Fabio Capello együttese a szünetben nem könyvelhette el a győzelmet és a továbbjutást, mert a szlovénok bár kevesebbet birtokolták a labdát az első félidőben, bátran futballoztak. Szünet után mindent tőle telhetőt elkövetett a közép-európai gárda a gólszerzés érdekében, de nem sikerült bevenni James kapuját. Az angoloknak némi szerencséjük is volt, hogy megúszták gól nélkül, igaz, rúghattak is volna. Az 1–0-s angol siker után a hívek boldogan elénekelhették harmincadjára is a God Save The Queen-t.

A másik találkozón, Pretoriában is lüktető meccset vívott Algéria és az Egyesült Államok válogatottja. Az első 45 percben mindkét csapat előtt bőven adódtak lehetőségek. A fiúk bátran tüzeltek, Algéria lőtt egy kapufát, végül egyik háló sem rezdült meg. Illetve megrezdült, csak les miatt a bíró nem adta meg az amerikaiak gólját, tévesen! A meccs egyértelműen jó volt, de az aligha tetszett Bill Clinton amerikai exelnöknek, hogy a félidőben az USA csapata kiesésre állt.

A második félidőben többet támadott az amerikai legénység, de a rendes játékidőben Dempsey révén csak egy kapufáig jutott. Amikor már úgy tűnt, kéz a kézben kiesik mindkét csapat, a hosszabbítás perceiben Donovan belőtte a tengerentúliak győztes gólját. Muszáj megemlítenünk: az Egyesült Államok csapatát a szlovének és az algériaiak ellen is súlyos bírói tévedés sújtotta, és a sors igazságtalansága lett volna, ha Bob Bradley csapata nem jut be a legjobb 16 közé. A futballtörpe Szlovéniát ezzel együtt nagyon sajnáljuk.

C-csoport, 3. kör:

Szlovénia – Anglia 0-1 (0-1)

USA-Algéria 1–0 (0–0)

Forrás: Cívis Hír

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez