VB 2010 – Németország nem kapitulált!

Johannesburg – A legendás szerb küzdőszellem Ausztrália ellen csődöt mondott, a németek pedig egy török nagy góljával nyertek, és a nyolcad döntőben Anglia ellen bizonyíthatják, hogy többre érdemesek egy nyögvenyelős továbbjutásnál.

A D csoportban mind a négy együttes továbbjutási esélyekkel szállt harcba az utolsó fordulóban. Megannyi variáció lebegett a szemünk előtt, a Nationalelf hívei mindenesetre úgy várták a Ghána elleni meccset, hogy nincs mese, nyerni kell! Az ausztrálok abban bízhattak, hogy a németek kitömik Ghánát, ők pedig verik a rapszodikus szerbeket. Ebből csak az egyik teljesült, mégpedig utóbbi. A német együttes és Ghána legjobbjai egy, a végsőkig kiegyenlített összecsapást hagytak maga mögött, a török származású Özil iratkozott csak fel a gólszerzők listájára, azaz az ő találata döntötte el a meccset a Nationalelf javára.

A szerbek számára egyszerű volt a képlet, ha nyernek, továbbjutnak. Ilyen hálás feladat nem mindenkinek adódik, főleg nem úgy, hogy az ellenfél nem egy világverő gárda, hanem az ausztrál válogatott. Nos, a Magyarországon túl nagyra becsült szerb mentalitás besült, a Kenguruk ugyanis nyertek, és ha a németek gurítanak még néhány gólt Ghánának, akkor ők lépnek tovább, erre azonban nem volt esély, Joachim Löw legénysége örült, hogy egyetlen góllal győzni tudott.

Így a német válogatott mellett Ghána jutott tovább, és a másik csoport „furcsasága” okán könnyebb lesz a dolga – legalábbis papíron – hiszen míg az afrikaiak az Egyesült Államokkal találkoznak a nyolcad döntőben, addig a németek az angolokkal csapnak össze. Már dörzsöljük is a tenyerünket!

D-csoport, 3. forduló:

Ausztrália–Szerbia 2–1 (0–0)

Ghána–Németország 0–1 (0–0)

Forrás: Cívis Hír

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez