Konferencia az élelmiszerbiztonságról Kenyában

A világ minden tájáról érkező mezőgazdasági és klímaügyi szakértők, fejlesztési szakemberek és gazdálkodók Kenya fővárosában, Nairobiban a világ élelmiszerkészleteire veszélyt jelentő éghajlatváltozás kérdéseit vitatják meg.

A kedden kezdődött konferenciát a Nemzetközi Mezőgazdasági Kutatási Konzultációs Csoport (GCRIA) és a Mezőgazdasági Tudományos Partnerség (PSST) közösen szervezte.

 

„Az éghajlatváltozás, ha nem kezeljük, veszélyt jelenthet a szegénység és éhínség csökkentésére irányuló korábbi erőfeszítéseinkre, valamint egész nemzeteket fenyegethet, hiszen a földműveseknek egyre melegebb és bizonytalanabb körülmények között kell dolgozniuk azért, hogy a 2050-re kilencmilliárdra növő népességet élelemmel lássák el” – áll egy, a GCRIA által kiadott közleményben.

 

Ez a konferencia a múlt decemberi, Koppenhágában tartott tárgyalások folytatásának tekinthető, melyen az éghajlatváltozás és az élelmiszerbiztonság közötti szoros összefüggést hangsúlyozták. A találkozót egy hónappal az előtt a bonni csúcs előtt rendezik, melyen egy új világegyezményt kívánnak megalkotni többek között az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről.

 

Forrás: Africatime

Szerkesztette: Kiss Virág – AHU

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez