Kötelekkel terelgetik a szabálytalan gyalogosokat

A kínai Hefei városában leleményes tervet eszeltek ki a szabálytalan gyalogosok és motorosok ellen. Önkéntes forgalomirányítók köteleket feszítenek ki az útra.

 

 

 

 

Kínában a közlekedésirányítás elég nehézkes, hiszen rengetegen figyelmen kívül hagyják a jelzéseket, ami számos balesetet eredményez a városokban. Most önkéntes forgalomirányítók jelentek meg Hefei belvárosában, ahol egy új, meglehetősen szokatlan tervvel próbálják megrendszabályozni a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat és motorosokat.

Első lépéskén az egyik este, 8 óra tájban, amikor gyalogosok, kerékpárosok és motorosok hada igyekezett saját dolgára négy út találkozásának kereszteződésében, önkéntes forgalomirányítók jelentek meg, akik hosszú köteleket feszítettek ki a közlekedők útjába. Céljuk az volt, hogy megszüntessék a szabálytalankodást. Amikor a jelzés zöld, akkor engedik csak le a köteleket, ha piros, újra felhúzzák.

A bátor önkéntesek naponta 6 órán át húzkodják a köteleket a járdán közlekedők előtt. A jelentések szerint az akadályok a kereszteződésekben reggel 7 és 9 között, illetve 23 órától hajnal 1-ig, és délután 4 és 6 óra között lesznek érvényben. Az egyik önkéntes úgy nyilatkozott, hogy társaival együtt jól halad az önképzéssel Alapszintű ismereteket szereztek a fogalmi szabályokról, és azt is megtanulják, hogyan kezeljék a dühös gyalogosokat és kerékpárosokat.

A hefei közlekedési rendőrség támogatja a módszert, de sok a szabálytalankodó és kevés a kötél.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez