Csedzsu a kínai szerencsejáték új Mekkája

Csedzsu a Koreai-félsziget déli partjától 60 km-re délnyugatra fekvő sziget, és a kínai szerencsejátékosok új Mekkája. A kaszinók kiváló all-inclusive csomagokat kínálnak, amelyek ellenállhatatlanok a kínaiak számára.

 

 

 

 

 

Az egyik kaszinó ingyenes oda-vissza repülőjegyet, valamint szobát kínál ötcsillagos hotelben a kínai nagymenőknek. A kínai tolmács és kaja is része a csomagnak. Egy kínai napilap jelentése szerint a tengerentúli szerencsejáték-helyszínek közül Csedzsu az „új mennyország”, melynek furcsa szolgáltatásai közé sokszor a szex is beletartozik.

Csedzsui kaszinók irodákat nyitottak Kínában, így ott toboroznak játékosokat. Egy ügynök az elmúlt évben 53 kiruccanást szervezett kínaiaknak a szigetre. Néhány kaszinó azonnali kölcsönöket kínál fel a játékosoknak, hogy az asztaloknál tartsa őket. A számlák és tartozások kiegyenlítése a kínai bankon keresztül történik, így senkinek sem kell aggódnia a pénz miatt.

Egy hivatalnok Kínában azt mondta: „Egyszer Csedzsu vízummentes beutazást kínált kínai állampolgároknak, akik Burma, Laosz és Vietnam helyett inkább oda vették az irányt.”

Sok kínai játékos egyébként még a pólóját is elveszti. Egy kínai diplomata azt mondta: „Van egy „80 százalékos” szabály Csedzsu szigetén. A turisták 80 százaléka kínai, 80 százalékuk kockáztat, és 80 százalékuk veszít.

Egyes esetekben a kínai turisták uzsorásokhoz fordulnak a szigeten, sőt vannak, akik elvesztik útlevelüket, illetve öngyilkosságot kísérelnek meg, miután nem pártolt melléjük a szerencse. Egyes újságok szerint a kínai turisták összesen 74 milliárd dollárt játszanak el a tengeren túl. Kínai tisztviselők ígéretet tettek arra, hogy megállítják a szerencsejátékok terjedését. Az ilyesmi amúgy illegális a szárazföldi Kínában. Bár a tengeren túlon is az, a hatóságok valamiért nem vettek tudomást az egészről, egészen mostanáig.

A kínai Szabadidős és Kulturális Szolgáltatások Minisztériuma a héten közölte: „A kínai turisták száma meghaladta a 100 milliót idén. Ez a tavalyihoz képest 40 százalékos emelkedést jelent. A legtöbb kínai Koreába és Japánba utazik.”

(Photo:Wiki)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez